Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

Barryyvdk

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Barry via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 21-04-2015 Aftellen is ... (3)
  • 17-03-2015 Kia ora (2)
  • 27-02-2015 INDONESIE - NIEUW ... (7)
  • 13-02-2015 JAKARTA - ... (5)
  • 04-02-2015 JAVA (5)

Statistieken

Dit dagboek is 3990 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next

Aantal keer bekeken 180   Aantal reacties 5   Denpasar, Indonesië
a A

2.0 Denpasar

20 januari 2015:
16 uur slaap, een hoop rare dromen en harde ruigenbuien verder. In Nederland is het nog maar 3 uur snachts maar hier alweer 10 uur sochtends. Tijd om op te staan. Als eerste wilde ik ergens pinnen, dus vroeg ik aan de receptie van het hotel waar dit kon. Iemand van het hotel heeft me bijna half Bali laten zien achter op zijn scooter, maar we heb wel een ATM gevonden. Je merkt gelijk hoe aardig de lokale bevolking is, want hij deed het voor niks. Gelijk maar weer miljoenen gepind, gewoon omdat het kan.

Terug bij het hotel hebben ze een taxi voor me gebeld die mij naar mijn hostel bracht. Gelukkig heb ik een hostel uitgezocht dat goed te bereiken was (not). Een paar hobbelige wegen verder en ergens in de buiten wijken van Denpasar komen we bij mijn hostel aan. EINDELIJK iemand die een beetje normaal Engels spreekt. De hostel ligt buiten het centrum dus niet zo toeristisch maar dat is waar ik zoek, the real indonesie! Spullen in een kluis, camera om mijn nek en gaan met die banaan (niet letterlijk natuurlijk). De omgeving lijkt voor ons erg arm maar voor hun begrippen is het genoeg. Veel scooter verkeer en smalle straatjes. Ook zie je overal kleine tempeltjes en standbeelden. It's really cool.

In de hostel heb ik kennis gemaakt met een Duitse jongen een Ierse man en een Tjechisch meisje. Het eerste wat ik van hun geleerd heb, is dat je iedereen kan zijn wie je maar wilt zijn en elke naam kan hebben. Met het meisje ("Emma") ben ik verder de omgeving gaan verkennen en hebben we op een typisch Indonesië manier kennis gemaakt met wat heerlijk eten.

21 januari 2015:
De volgende dag had ik een Tour geboekt die je een paar mooie plekken op Bali laat zien. Zo ben ik naar de monkey forest in Ubud geweest en heb ik zelfs de kans gehad om me te laten beklimmen door 2 aapjes. Na de monkey forest zijn we ook naar de prachtige rijst velden in Ubud gegaan, en 3 keer raden wat ik daar heb gegeten. Het was vervolgens de bedoeling om richting een vulkaan te gaan maar het was daar erg mistig dat we maar richting het zuiden zijn gereden. Daar de tempel Uluwatu bekeken en mooie foto's geschoten. Al bij al heb ik veel gezien en duurde deze trip toch zo'n 8 uur.

Terug in de hostel hadden we allemaal wel doorst in een lekker koud biertje. De receptioniste wist een leuke bar op 20 min. lopen. We kwamen bij een geweldige lokale pub aan, met live music. Het was erg gezellig en de biertjes waren niet zo duur en 2x zo groot. Ik had van mijn lieve Tante Emmy nog wat geld gekregen om wat biertjes te kopen en heb dat advies goed opgevold, dankje wel tante!

Reageren

Zie je.. Je maakt zo makkelijk contact op reis! Ga zo door Bar! X

23 januari 2015 08:21 | Door: Brenda

Zie je.. Je maakt zo makkelijk contact op reis! Ga zo door Bar! X

23 januari 2015 09:48 | Door: Sonja

Wouw wat leuk om allemaal te lezen wat je al gedaan hebt,echt eel leuk.
Gelukkig dat je reistttttttvergoeding had gekregen hihi

23 januari 2015 11:03 | Door: Angelique

Hoi Bar leuk weer wat te horen en ik had je wel willen zien zitten achter op die scooter! Veel plezier verder xx

23 januari 2015 13:34 | Door: Emmy van der kolk

Hallo barry. Fijn dar je al zoveel comtact hebt in het hostel.
Waren je billen niet beurs na de scootertocht?
Dus je hebt nog wel aan mij gedacht tijdens het bierdrinken. Leuk om dit te lezen.
Veel plezier nog. En geniet ervan